webdesign

5 kenmerken van slecht webdesign

Een slechte website valt meer op dan een goede. Met een slechte website wordt het niet alleen moeilijker bezoekers aan te trekken, je kunt er ook klanten mee verliezen. Hier zijn 5 kenmerken van slecht webdesign:

1. Website is Under Construction

Een website bestaat wel of niet, er is geen optie tussen die twee. Je kunt beginnen met één landingspagina maar die moet wel in orde zijn. Voeg later nieuwe content toe maar “Under Construction” is een teken van slecht webdesign.

2. Laatste Update: ?

Een website is geen boek, een goede website is nooit helemaal af. Zorg voor regelmatige updates. Veel bedrijven maken de fout van een website laten maken zonder mogelijkheid deze zelf te onderhouden. Het webdesign bureau heeft geen tijd of is te duur en de site veroudert.

3. Geen goede SEO

Je wilt dat een website gezien wordt, daarom moet de website hoog scoren in Google. Dat kan met Search Engine Optimization, als daar niet over wordt nagedacht is jouw website niet meer dan een onbekend eilandje in de internet oceaan.

4. Slecht webdesign

Misschien kan jouw nichtje prachtige kunstwerken maken, en je schoonzoon zit in de ICT. Toch is webdesign is een vak waar kennis bij komt kijken. Je haalt een amateur site er direct uit, en bezoekers zien dat ook. Je kunt maar één maal een eerste indruk maken, laat dat een positieve zijn!

5. Onduidelijke navigatie

Dit komt vaak voor bij webwinkels. Je zoekt een product maar je kunt het niet vinden. Welke categorie? Is er een zoekfunctie? Kan ik filteren of sorteren? Liever 25 producten die zichtbaar zijn dan 2500 producten die onvindbaar zijn.

Wees bij de aanvraag van een website offerte doelgericht, Leg duidelijk uit wat jouw wensen zijn en laat een transparante offerte uitbrengen. Wees niet bang vragen te stellen, communicatie met het webdesign bureau is ook van belang.